Sådan sammenligner du LED-strips

Når du skal købe LED-strips og sammenligner forskellige leverandører, vil du hurtigt opleve at priserne varierer meget, på det som tilsyneladende er helt ens produkter, men sådan er det ikke altid. en LED-strip er ikke bare en LED-strip, og det som kan virke som et godt tilbud, kan hurtigt vise sig at være en dyr fornøjelse, fordi du får en LED-strip af dårligere kvalitet.

LED-type

Noget af det som har størst indflydelse på prisen, er hvilken type LED som benyttes på LED-striben. Der findes mange forskellige typer LED’s, men de mest almindelige er uden tvivl 5050 og 3528 LED’s. Hvad forskellen er på disse to LED-typer, kan du læse mere om her.

En LED-strip med 5050 LED’s vil næsten altid være dyrere end en LED-strip med samme længde, men med 3528 LED’s, men til gængæld giver en 5050 LED-strip også en hel del mere lys end en tilsvarende 3528 LED-strip.

Antal LED’s per meter

Et andet moment som har stor betydning er antal LED’s per meter LED-strip. Her findes der mange forskellige typer, men det mest almindelige er enten 30 eller 60 LED’s per meter, hvilket betyder henholdsvis 150 og 300 LED’s på en LED-strip på 5 meter.

Antal LED’s per meter er måske det aller vigtigste at se efter, når du sammenligner priser fra forskellige butikker. En LED-strip på 5 meter, med 150 LED’s skal selvfølgelig koste en del mindre end en LED-strip med 300 LED’s. Normalt vil jeg ikke anbefale at købe noget andet end LED-strips med 60 LED’s per meter, da dette giver mest lys og den bedste effekt, simpelthen fordi der er kortere afstand mellem hver LED.

Vandtæt eller ikke vandtæt

Hvor meget fugt og vand LED-striben tåler, har også en del at sige for prisen. Det mest almindelige, og også den billigste variant, er LED-strips som er IP20 klassificeret. Dette betyder i praksis at LED-striben tåler lidt støv, men ikke vand og fugtighed. Hvis du har behov for en LED-strip som tåler direkte spuling med vand, så er IP65 normalt den mest almindelige klassificering. Her er LED-striben indkapslet i silikone, noget som gør at den er meget mere modstandsdygtig mod fugtighed og vand. Hvis du vil vide mere om forskellen på LED-strips med de forskellige IP-klassificeringer, kan du se her.

RGB eller ensfarvede LED’s

Det mest normale er RGB LED-strips, altså strips som kan lyse i flere farver, men der findes også ensfarve LED-strips på markedet. Prismæssigt er det ikke så stor forskel på RGB og kun en farve på striben.

Single-Chip eller Tri-Chip

Single-chip betyder at hver enkel LED på LED-striben kun kan lyse med en farve, i enten rød, grøn eller blå, og følelsen af forskellige farver skabes ved at justere lysstyrken på hver af disse LED’s. Næsten alle 3528 LED-strips er single-chip strips, hvilket i praksis betyder at en 5 meter LED-strip med 300 LED’s, består af 100 røde LED’s, 100 grønne LED’s og 100 blå LED’s.

Tri-chip er en LED-chip som har både en rød, en grøn og en blå LED i samme chip. Dette giver en bedre farve-effekt og også en LED-strip som lyser med en meget stærkere lys-styrke, simpelthen fordi der er 3 gange så mange LED’s af hver farve, på striben. De aller fleste 5050 LED-strips består av tri-chip LED’s.

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *